Фальшивомонетники в Росії надають перевагу рублям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фальшивомонетники в Росії надають перевагу рублям

Валюта
214
"За 10 місяців 2007 року співробітниками експертно-криміналістичного центру МВС Росії було досліджено 44 тисячі банкнот, з яких 86% становили грошові квитки Банку Росії", - повідомив на прес-конференції заступник начальника Експертно-криміналістичного центру МВС Росії, генерал-майор міліції Юрій Дильдин.
За його словами, найбільш часто підробляють номінали - банкноти в 1000 рублів і 100 доларів США.
Більшість фальшивок виготовляється на копіювально-множній техніці і легко розпізнається експертами. Набагато більше складностей виникає із грошовими квитками, виконаними типографським способом.
Почастішали випадки шахрайства із частково зміненими купюрами Банку Росії, а також з так званими "рекламними банкнотами".
"Мають місце випадки шахрайства з використанням іноземної валюти, вилученої з обігу, але видаваної шахраями, за рахунок внесення в зображення реквізитів деяких змін, за справжні платіжні банкноти тієї або іншої держави", - пояснив Дильдин.
За даними Департаменту економічної безпеки МВС Росії, підрозділ боротьби з економічними злочинами з початку 2007 року виявив 42 тис. 384 злочини, які пов'язані з виготовленням і збутом фальшивих грошей. Найбільше число злочинів припало на Центральні, Приволзький і Північно-Західний округи.
Із загальної кількості зареєстрованих злочинів, пов'язаних з підробкою грошових знаків, більше 65% кримінальних справ припадає на випадки виготовлення і збуту російських рублів.
"В основному підробляються купюри номіналом 100, 500 і 1000 рублів, а серед іноземної валюти, крім доларів США, фальшивомонетники навчилися підробляти і євро досить непоганої якості", - повідомило МВС.
За даними відомства, сплеск збуту фальшивих російських рублів номіналом 1000 рублів був зафіксований цього року у Волгоградській, Архангельській областях, республіці Хакасія.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас