Мін'юст видав нові правила реєстрації актів громадянського стану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мін'юст видав нові правила реєстрації актів громадянського стану

380
Сьогодні, 30 листопада, прес-служба Міністерства юстиції повідомила, що відомство видало в новій редакції правила реєстрації актів громадянського стану в Україні.
За словами міністра юстиції Олександра Лавриновича, такі зміни пов'язані з необхідністю приведення положень правил реєстрації актів громадянського стану в Україні до норм Закону України "Про внесення змін у Сімейний і Цивільний кодекси України".
Крім того, враховані зміни в законодавстві, які стосуються діяльності органів реєстрації актів громадянського стану - щодо обов'язкового внесення до Державного реєстру актів громадянського стану громадян фактів народження фізичної особи і її походження, усиновлення, позбавлення і відновлення батьківських прав, шлюбу, розірвання шлюбу, зміни імені і смерті.
Правилами визначено, що про бажання зареєструвати шлюб в урочистій обстановці молодята вказують у заяві про реєстрацію шлюбу. Також змінена підстава підтвердження громадянами України та особами без громадянства сімейного стану. При цьому врахований міжнародний досвід у даному питанні, що буде сприяти належній реалізації права особистості на шлюб.
Враховане також положення порядку розгляду заяв про зміну імені (прізвища, власного імені, по батькові) фізичної особи, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України в липні 2007 року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас