Азаров: Ми не можемо забезпечити всіх безкоштовним хлібом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Ми не можемо забезпечити всіх безкоштовним хлібом

Аграрний ринок
218
Микола Азаров в ексклюзивному інтерв'ю журналу Кореспондент розповів про те, що стало причиною рекордної української інфляції, хто ініціатор плутанини на політичному олімпі, а також про те, що він думає про читачів і глядачів.
Азаров упевнений, що саме завдяки якісній роботі уряду та умінню міністрів передбачати що відбувається, країні вдалося уникнути різкого збільшення цін на деякі види продукції. Одним з важелів удалої політики стало обмеження експорту зерна.
"Ми ж взагалі ж обмежили експорт зерна не у вересні цього року, а у вересні минулого. Виходить, уряд передбачив цю тенденцію на продовольчому ринку", - сказав Азаров.
Головною метою обмеження експорту, за словами Азарова, а також, головним результатом стало те, що "у нас так різко не виросли ціни на зерно".
Як зізнався перший віце-прем'єр-міністр, "ми зважували, чи здатне наше населення платити 5 гривень за батон або 7 гривень? Ми вважали, що не здатне".
Крім того, за словами Азарова, і бюджет виявився нездатний забезпечити компенсації, а тому що "ми не можемо забезпечити всіх безкоштовних хлібом", довелося обмежити експорт.
У проблемах з наповненням бюджету та інших бідах країни Микола Азаров звинувачує деякі сили, яким дуже потрібно задовольнити свої амбіції.
"Тому що в нас деякі політики вже бачать себе президентом. У них немає таких особистих якостей, які могли б забезпечити їм успішне правління, немає ніяких заслуг, але вони вже себе вважають президентом, прем'єром, лідерами нації", - говорить Азаров.
Про те, чи вважає він найбільш амбіційним політиком саме Тимошенко, Азаров не сказав, відзначивши лише, що читач сам усе повинен знати: "Я не хочу навіть називати, нехай розумний читач, у якого дві звивини є в голові (більше не треба), сам здогадається, що я говорю. А якщо цих двох звивин нема, то і читати йому, те, що я говорю, даремно".
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас