Антимонопольний комітет України оштрафував КП "КиївДорСервіс" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Антимонопольний комітет України оштрафував КП "КиївДорСервіс"

Казна та Політика
199
Антимонопольний комітет України оштрафував КП "Київдорсервіс" на 50 000 гривень за використання необґрунтованих тарифів на послуги примусового переміщення транспортних засобів.
Так, КП "Київдорсервіс", зловживаючи монопольним становищем і застосовуючи диференційовані тарифи, в 2006 році встановив економічно необґрунтовану плату за послуги евакуації автомобілів.
Київдорсервіс впровадив поділ тарифів залежно від об'єму двигуна на 6 категорій. Таким чином, для малолітражних автомобілів вартість подачі евакуатора і транспортування становила 8 гривень за кілометр. А вартість переміщення автомобіля із найбільшим об'ємом двигуна - 30 грн/км.
Це стало можливим через те, що закладалася різна вартість на однакові статті витрат: розмір зарплати, матеріальних і адміністративних витрат. Крім того розмір страхування евакуйованого автомобіля на випадок ризику ушкодження і виплати відшкодування залежно від об'єму двигуна коливався від 2 до 50 гривень, інвестиційні складові - від 0 до 38 гривень, а воєнізована охорона - від 0,3 до 27 гривень.
На сьогоднішній день не існує документа, який би засвідчив правомірність подібного розподілу тарифів. Більше того, як показало розслідування, у КП "Київдорсервіс" відсутні які-небудь розрахунки диференційованих тарифів.
"Це яскравий приклад того, як рішення міської влади, прийняті, щоб навести порядок на дорогах столиці, комунальні служби перетворюють у власне збагачення. Таким діям немає виправдання ні в очах Антимонопольного комітету, ні, тим більше, в очах водіїв. Подібні спекуляції вимагають негайного припинення і твердого контролю в майбутньому. Тому ми вимагаємо, щоб підхід до розрахунків вартості евакуації автомобілів був урегульований нормативно, а самі тарифи - приведені до економічно обґрунтованого рівня" - підкреслив глава комітету Олексій Костусєв.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас