Ющенко: У питанні газового постачання Україна має чітку перспективу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко: У питанні газового постачання Україна має чітку перспективу

Енергетика
195
Президент України Віктор Ющенко переконаний, що в питанні врегулювання газових поставок Україна на сьогоднішній день має "чітку перспективу".
Про це він сказав в інтерв'ю ВВС.
"Я не буду робити песимістичних коментарів. Почну з того, що сьогодні ми маємо досить серйозно пророблену і погоджену угоду із ключовими гравцями, які будуть забезпечувати постачання газу в Україну в найближчі 5-7 років. Ми, можливо, уперше зараз прийшли до ситуації, коли ми можемо підписати документ, що буде регулювати на перспективу це питання не тільки за часом, але за принципами, і, зокрема, за формулою визначення ціни на газ. Даний документ має виняткову готовність, я б сказав, фінальну готовність", - сказав Ющенко.
"Я виходжу з того, що сьогодні в України є способи, сприйнявши обставини, які складаються на газовому ринку, серйозно їх пом'якшити через відповідні ініціативи. Про них я зможу говорити днів через сім-вісім. Переконаний, що в питанні врегулювання газових поставок ми сьогодні маємо досить ясну і досить чітку перспективу", - запевнив він.
Відповідаючи на запитання, чи зможе Юлія Тимошенко на посаді прем'єр-міністра впоратися із цими газовими проблемами, Президент сказав: "Я можу чітко сьогодні заявити одне: Україна провела на найвищому рівні дуже важкий і дуже важливий для нас переговорний процес. Ми сьогодні перебуваємо на фінальній стадії формального підписання даного документа. Я думаю, що як тільки в Росії закінчаться парламентські вибори наступний тиждень я відведу уряду для того, щоб ці всі речі заформалізувати, поставити підписи. Відносно нашої позиції, то ми виклали ті аргументи, які хотіли б, щоб їх почули як країни-постачальники газу, так і країни, які забезпечують транзит газу, і мені здається, що цей діалог був досить продуктивний".
Як повідомлялося, ВАТ Газпром (Росія) домовився з Туркменістаном про підвищення ціни на імпортований газ до 130 дол. за тис. куб. м у першій половині 2008 року з 100 дол. за тис. куб. м в 2007 році. Ціна на друге півріччя 2008 року визначена на рівні 150 дол. за тис. куб. м.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас