Росія має намір вступити до СОТ без згоди Грузії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія має намір вступити до СОТ без згоди Грузії

Казна та Політика
137
Директор департаменту торговельних переговорів Мінекономрозвитку РФ Максим Медведков не виключає, що Росія може приєднатися до Світової організації (СОТ) і без згоди Грузії, що на тлі загострення двосторонніх відносин відкликала свій підпис під уже погодженим протоколом щодо СОТ.
"Не виключено, що ми можемо ввійти до СОТ, навіть якщо одна із країн-учасниць із цим не згодна", - сказав Медведков.
За його словами, зараз переговори із Грузією "вийшли на технічний рівень", що "дозволяє позбутися від політичних емоцій". Чиновник нагадав, що із Грузією залишається неурегульованим одне питання - пропускні митні пункти на кордоні Росії з Абхазією і Південною Осетією. "До грудня це питання проясниться остаточно", - вважає головний російський переговорщик.
Незавершеними на сьогоднішній день залишаються також двосторонні переговори із Саудівською Аравією, що ініціювала їх останньою із країн-учасниць СОТ влітку цього року. Їх планувалося завершити до кінця року.
Росія провела та успішно завершила переговори з майже 60 торговельними партнерами. На грудень намічений черговий раунд багатосторонніх переговорів у Женеві по системних питаннях, серед яких - сільгоспсубсидії, фітосанітарні заходи і робота державних торговельних підприємств.
Представники МЕРТ неодноразово заявляли, що Росія може наприкінці поточного - початку наступного року завершити всі переговори по СОТ, для того щоб стати членом цієї організації в червні-липні 2008 року.
Як повідомлялося, глава польського уряду Дональд Туск оголосив про те, що Польща знімає заперечення на переговори Брюсселя і Москви про вступ Росії до СОТ.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас