0 800 307 555
0 800 307 555

Виробники харчових продуктів навмисно отруюють українців

Аграрний ринок
498
Вітчизняні споживачі не люблять скаржитися на якість продуктів харчування в магазинах. За це торговельні мережі рясно пригощають їх цвяхами, кишковою паличкою і миш'яком.
Ольга Соколова, директор департаменту споживчої політики Держспоживстандарту України, розповідає, що майже половину перевірених цього року продовольчих товарів інспектори територіальних управлінь із захисту прав споживачів забракували або зняли з реалізації.
У той же час, як говорить Олександр Ладигін, директор громадської організації Якiсть життя: "Виробникам простіше повернути гроші або дати інший товар. Вони не хочуть перевірок, їм є що приховувати".
Справжня проблема продовольчого ринку - масовий продаж прострочених продуктів харчування. Парадоксально, але відповідно до діючого законодавства, утилізувати можна тільки неякісну алкогольну і тютюнову продукцію. Інші продовольчі товари сумнівної якості знищувати не можна. В ідеалі вони просто не повинні попадати на прилавок. Але в житті все інакше.
У списку є дані і про інші небезпечні продукти, які продаються в Україні. Так, у червоній ікрі всіх російських виробників виявлено заборонений в усім світі токсичний консервант - уротропін.
Половина маринованих грибів - фальсифікат, тобто в них продаються не ті гриби, які заявлені. Всі фальсифікати завезені з Китаю. Китайські виробники маринують Pholiota squarrosa замість опеньків. Цей гриб буває декількох різновидів, один із яких - отруйний. Більше того, Pholiota squarrosa немає в списку грибів, які дозволено продавати в Україні.
Бактерії групи кишкової палички - велика проблема вітчизняних харчових виробників. Особливо молочних. Держспоживстандарт часто знаходить ці бактерії в молоці, сирах, йогуртах, сметані, кефірі, морозиві різних торговельних марок.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас