Шахраї в Москві придумали нову аферу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шахраї в Москві придумали нову аферу

Кримінал
3442
У Москві процвітає нове шахрайство, яке можна умовно назвати "чайний сервіз". Жертвами аферистів стають водії.
Група респектабельно одягнених шахраїв на дорогій іномарці влаштовує засідку у дворах будинків біля великих і завантажених столичних автотрас. Вони справедливо розраховують на молодців, які воліють об'їжджати пробки через двори.
Коли з'являється потенційна жертва, шахраї грають свій спектакль.
"Я вирішив зрізати шлях на Ленінський проспект через двори, - розповів москвич Олександр Реутов. - У дворі я їхав по вузькому коридорі із припаркованих машин і побачив, як з BMW виліз хлопець із пакетом у руці і повільно пішов по дорозі".
Якийсь час Олександр їхав за ним, але потім вирішив його об'їхати. Коли він проїжджав повз пішохода, то почув звук удару з боку правих пасажирських дверей.
"Коли я зупинився, до мене під'їхав цей BMW, і з неї вилізли ще двоє хлопців, - розповів Олександр.- Пішохід у цей час із розгубленим виглядом тримав у руці порваний пакет, а на землі валялися розбиті порцелянові чашки".
Молоді люди цілком коректно пояснили Олександру, що вони зібралися на весілля до кращого друга, купили йому дорогий порцеляновий сервіз і тепер через нього подарунок розбитий. Як доказ вони показали йому чек з магазину посуду на Ленінському проспекті, у якому дійсно згадувався порцеляновий сервіз за 4,5 тис. рублів.
"На дверях моєї машини я побачив подряпину від розбитих чашок, тому визнав себе винним у цій ситуації і оплатив їм вартість усього сервізу, - розповів Олександр.- Залишки сервізу вони подарували мені".
Яке ж було його розчарування, коли з'ясувалося, що дорогим порцеляновим сервізом насправді виявився дешевий виріб невідомих китайських майстрів, вартістю не більше 200 рублів. Зважаючи на все, чек з магазина був фальшивим.
Таким нехитрим способом, за 10 хвилин шахраї заробили більше 4 тис. рублів.
Цей вид шахрайства поки є відкриттям для московських міліціонерів. "Поки я про такий "розвод" не чув, але раджу громадянам наступне: запропонуєте хазяїнові сервізу проїхати в міліцію і вирішити там всі питання, - порадив один з оперативників МУРа.- Гарантую, що він відразу пошлеться на зайнятість, дорікаючи вас у жорстокості і намагатиметься виїхати".
За матеріалами:
Newsland
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас