Україна повністю розрахувалась з Газпромом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна повністю розрахувалась з Газпромом

Енергетика
246
Україна повністю погасила заборгованість за постачання російського газу в 2006 і 2007 роках, йдеться в прес-релізі ВАТ Газпром, поширеному ввечері у вівторок.
"Сьогодні компанія РосУкрЕнерго повністю і вчасно виконала умови угоди про погашення заборгованості перед групою Газпром за природний газ, поставлений в 2007 році, а також з дивідендів за результатами діяльності РосУкрЕнерго в 2006 році", - вказується в повідомленні компанії.
Як повідомлялося, 31 жовтня компанія РосУкрЕнерго одержала платіж на суму 729 мільйонів доларів від ЗАТ УкрГаз-Енерго в рахунок погашення заборгованості.
Ця виплата була здійснена в рамках підписаної раніше угоди про врегулювання заборгованості за природний газ, поставлений в Україну в 2007 році.
Заборгованість ЗАТ УкрГаз-Енерго перед компанією РосУкрЕнерго в розмірі 929 мільйонів доларів повністю була погашена в рамках термінів, передбачених угодою.
Раніше, 18 жовтня, РосУкрЕнерго отримало від ЗАТ УкрГаз-Енерго транш на суму 200 мільйонів доларів у рахунок погашення заборгованості.
Компанія Газпром 2 жовтня заявляла, що скоротить постачання природного газу для України у випадку непогашення до 1 листопада 2007 року заборгованості в розмірі 1,3 мільярди доларів, що накопичила українська сторона.
Із цієї суми 700 мільйонів доларів Нафтогаз України (основний споживач газу) винен УкрГаз-Енерго, 300 мільйонів доларів – УкрГаз-Енерго - РосУкрЕнерго, ще 300 мільйонів доларів РосУкрЕнерго - Газпрому.
Сторони домовилися, що борг буде погашений до 1 листопада, при цьому РосУкрЕнерго в рахунок погашення заборгованості перед Газпромом передало йому 8 мільярдів кубометрів газу з підземних газових сховищ України.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас