Глава МВФ знайшов хороший бік в іпотечній кризі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава МВФ знайшов хороший бік в іпотечній кризі

Нерухомість
197
Глава Міжнародного валютного фонду бачить в іпотечній кризі надію для міжнародної економічної системи, повідомляє The Financial Times. Родриго де Рато вважає, що істотна переоцінка ризиків у цей час допоможе світовій економіці знайти стабільність у найближчий час.
Безумовно, у найближчому майбутньому втрати від кризи будуть, говорить де Рато. Однак негативний ефект може бути знижений за рахунок стабільності світової економіки в цілому. Джім О'ніл провідний економіст компанії Goldman Sachs, зайняв схожу позицію.
Він заявив, що сьогоднішня кредитна криза може бути ознакою того, що протягом найближчих півтора років економіка США виросте не менш ніж на два відсотки.
Нагадаємо, колишній керівник Федеральної резервної системи Алан Грінспен зрівняв поточну американську кризу житлового ринку США із крахами 1987 і 1998 років. Однак відповідно до його теорії, після того як «мильна булька» лопається, відбувається зворотний процес, а саме зростання фондових ринків.
У той же час Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) уточнила 5 вересня, що криза в США негативно вплине на зростання світової економіки. Як очікує ОЕСР, у середньому темпи росту семи найбільших світових економік знизяться на 0,1 процентного пункту до 2,2 відсотки.
Родріго де Рато оголосив у червні поточного року про намір піти зі свого поста раніше запланованого терміну з особистих причин. Хоча термін його контракту минає тільки у 2009 році, коли Рато перестане працювати у фонді в жовтні 2007 року.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас