Норвегія - країна мільйонерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Норвегія - країна мільйонерів

Валюта
348
У Норвегії проживає 54,81 тис. доларових мільйонерів. До такого висновку дійшло дослідження, проведене «Cap Gemini» та «Merrill Lynch». Це кращий показник у світі на душу населення.
Усього ж у цій скандинавській країні налічується 4,6 млн. чоловік. Як пише латвійське видання «Telegraf», Норвегія лідирує і за темпами росту багатих людей.
За минулий рік число доларових мільйонерів у країні збільшилося на 9,7%. За цим показником Норвегія обійшла середній світовий рівень, що становить 8,3% і середній європейський, рівний 6,4%.
Автори дослідження відзначають, що стрімке зростання доларових мільйонерів у Норвегії пов'язаний з динамічним ростом економіки країни. «Більшість нових норвезьких мільйонерів заробило свій стан завдяки участі в акціонуванні, а також за рахунок операцій з нерухомістю», - відзначає представник компанії «Cap Gemini» Роджер Галквіст, що приймав участь у дослідженні. За його словами, все більше число норвежців можуть придбати квартири і будинки в елітних житлових районах Осло, що ще більше підсилює ажіотаж на норвезькому ринку нерухомості.
Оцінюючи це дослідження, експерти відзначають, що секрет процвітання Норвегії і стрімкого зростання добробуту її громадян полягає в тому, що в надрах цієї скандинавської країни є великі запаси нафти.
При внутрішнім споживанні 10 млн. т тут щорічно добувається близько 150 млн. т чорного золота. При цьому уряд Норвегії оголосило, що вуглекисневі ресурси є загальним народним надбанням, тому значну частину доходів від нафти направляє на поліпшення умов життя населення.
Так що навряд чи варто дивуватися, що за числом доларових мільйонерів на душу населення ця скандинавська країна, де живуть нащадки вікінгів, обігнала навіть найзаможнішу країну у світі - США.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас