Мотор Січ удвічі дешевше Сандори — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мотор Січ удвічі дешевше Сандори

Фондовий ринок
522
Учора за 6% акцій компанія Мотор Січ виручила $18,7 млн. Це дозволило оцінити її капіталізацію в $311,7 млн. Ринкова оцінка капіталізації Мотор Січ стане додатковим її аргументом у переговорах про продаж російському Оборонпрому.
ВАТ Мотор Січ - найбільший виробник авіадвигунів у СНД. Випускає авіадвигуни для вертольотів Мі та Ка, літаків Ан-124, Ан-140, Як-130. Поставляє продукцію в 106 країн світу. У загальному обсязі експорту близько 50% становить частка поставок у Росію. У 2006 році скоротило чистий прибуток у порівнянні з попереднім роком на 30% - до 37,627 млн грн, а чистий доход від реалізації продукції виріс на 13,5% - до 1 млрд 237,573 млн грн.
Нагадаємо, що переговори про продаж Мотор Січ російському Оборонпрому (дочірня структура ФДУП Рособоронекспорт) ведуться з літа минулого року, однак були перервані наприкінці 2006 року. Саме тоді пролунав заява президент Мотор Січ В'ячеслав Богуслаєв про те, що компанія має намір провести приватне розміщення акцій з метою оцінки капіталізації компанії. Уже тоді експерти відзначали, що власники Мотор Січі не погодилися на продаж, оскільки порахували оцінку своєї компанії заниженої. Вони відзначали, що розміщення дозволить компанії одержати додаткові аргументи у переговорах з потенційним покупцем підприємства в Росії.
Переговори припускали входження підприємства в створюваний Оборонпромом двигунобудівного держхолдингу, що дозволило б Росії заощадити на створенні власного серійного виробництва вертолітних двигунів. Однак дотепер проект створення цього холдингу не реалізований. Саме створення холдингу і є для пана Богуслаєва основною умовою для ведення переговорів про продаж. "З російського боку поки що немає виразної пропозиції. Як тільки буде створена структура, що відповідає нашим вимогам, можна буде говорити більш конкретно",- розповів В'ячеслав Богуслаєв.
Учора стало відомо, що PepsiAmericas і PepsiCo спільно купують українського виробника соків Сандора за 542 млн дол. Сандора - виробник соків, і безалкогольних напоїв.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас