Нардепи готують ще декілька законопроєктів про криптовалюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нардепи готують ще декілька законопроєктів про криптовалюти

Криптовалюта
646
Нардепи готують ще декілька законопроєктів про криптовалюти
Нардепи готують ще декілька законопроєктів про криптовалюти
Протягом пів року в Україні з’являться нові варіанти закону «Про віртуальні активи» та законопроєкту про оподаткування криптовалютних операцій.
Про це заявив народний депутат Верховної Ради України, голова МФО Blockchain4Ukraine Олексій Жмеренецький у рамках Binance Super Meetup у Львові.
Нардеп розповів, що поточні нормативні акти, представлені НКЦПФР і Мінцифри, сильно розходяться. Зокрема він згадав різні податкові ставки, а також різний масштаб впровадження норм MiCA.

Читайте також: Цифровий євро: як Європа готується до запуску офіційної криптовалюти і що таке MiCA

«Україна ще не член ЄС, а передбачене в MiCA регулювання складніше. У поточних умовах, коли в Україні немає великого крипторинку і капіталу на ньому, імплементація жорстких вимог зробить нашу країну менш конкурентоспроможною», — пояснив Жмеренецький.
З цією метою робоча група планує підготувати якийсь усереднений варіант законодавчого регулювання, щоб досягти компромісу між пропозиціями НКЦПФР і Мінцифри. Також у ньому будуть враховані побажання FATF і Єврокомісії.
«За оптимістичного розкладу текст буде готовий до кінця весни, а потім можна буде за місяць-півтора все це ухвалити», — додав Жмеренецький.

Довідка Finance.ua:

  • в Україні планують ввести податки на криптовалюту. Законопроєкт № 10 225 було подано 7 листопада. Закон дозволяє платникам податків самостійно визначати підсумковий фінансовий результат (прибуток або збиток) від операцій із віртуальними активами;
  • група народних депутатів зареєструвала у Верховній Раді законопроект № 10 225−1 про обіг віртуальних активів в Україні. Закон допоможе створити сприятливі умови для розвитку криптоіндустрії, збільшити надходження до бюджету та підвищити інвестиційну привабливість України.

Курс криптовалют до долара 💸

За матеріалами:
Forklog
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас