Нафтогазові компанії Європи очікують серйозні втрати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтогазові компанії Європи очікують серйозні втрати

Фондовий ринок
293
Американський банк Morgan Stanley оприлюднив новий прогноз для компаній з нафтового сектору в Європі. Аналітики виділили основні причини змін, які можуть вплинути на становище компаній.
Про це пише Financial Times.
Експерти з Morgan Stanley повідомили про ймовірне зниження прибутків та грошових потоків в усьому нафтогазовому секторі на 10% у 2025 році. Банк ухвалив рішення про зниження цільового показника цін на акції відомих європейських нафтогазових компаній.
Йдеться про British Petroleum (BP), TotalEnergies, Shell, Equinor і Repsol. Цінні папери можуть подешевшати від 9 — 14% у наступному році. На думку аналітиків, це пов’язане з двома причинами:
  • у Китаї сповільнюються темпи економічного зростання;
  • очікуване збільшення пропозиції нафти, яке буде випереджати зростання попиту.
У Morgan Stanley очікують, що до кінця 2025 року вартість еталонної марки нафти — Brent — буде коливатися на рівні 75 доларів за барель, тоді як ціни на газ впадуть до 25 євро за мегават-годину.
Згідно з даними Bloomberg, станом на 2 вересня барель нафти Brent коштує 77,08 долара за барель. У річному розрахунку сировина подешевшала майже на 14%. Ба більше, цей бренд нафти демонструє переважно від’ємну динаміку з початку року, згідно з даними MarketWatch.
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас