Нафта дорожчає через зростання попиту та конфлікт на Близькому Сході — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає через зростання попиту та конфлікт на Близькому Сході

Енергетика
219
Нафта дорожчає через зростання попиту та конфлікт на Близькому Сході
Нафта дорожчає через зростання попиту та конфлікт на Близькому Сході
Ціни на нафту у вівторок піднімаються на тлі ознак підвищення попиту в Китаї та США та зростання побоювань про розширення конфлікту на Близькому Сході, який може вплинути на постачання з регіону, повідомляє агенція Reuters.
Ф’ючерси на нафту марки Brent вранцы 2 квітня виросли на 0,5% до $87,86 за барель, марки WTI — подорожчали на 0,54% до $84,16 за барель, показавши напередодні максимум з 27 жовтня.
«Биччачі каталізатори для цін на нафту продовжують накопичуватися: сильніші, ніж очікувалося, економічні показники в Китаї та США сприяють оптимістичнішому прогнозу попиту, а геополітична напруженість на Близькому Сході продовжує розпалюватися із залученням Ірану», — зазначив Йеап Джун Ронг із IG.
Виробнича активність у березні в Китаї зросла вперше за шість місяців, а в США — вперше за півтора роки, що має призвести до збільшення попиту на нафту у 2024 році.
На Близькому Сході внаслідок ізраїльського удару по посольству Ірану в Сирії загинули семеро військових радників, у тому числі троє високопоставлених представників армії. Ринки побоюються впливу розширення конфлікту на постачання нафти.
«Досі ринок не турбувався про перебої у постачаннях, оскільки війна залишається локалізованою. Залучення Ірану може поставити під загрозу його постачання нафти», — зазначили у записці аналітики ANZ.
За матеріалами:
enovosty.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас