«Національний кешбек». В Україні запустили реєстрацію виробників на участь у програмі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Національний кешбек». В Україні запустили реєстрацію виробників на участь у програмі

Фінтех і Картки
252
«Національний кешбек». В Україні запустили реєстрацію виробників на участь у програмі
«Національний кешбек». В Україні запустили реєстрацію виробників на участь у програмі
З 24 серпня українські виробники можуть подавати заявки на участь у програмі «Національний кешбек» через портал Дія.
Про це повідомила міністерка економіки України Юлія Свириденко.
Відповідно до умов, кешбек надаватиметься на будь-які споживчі товари українського виробництва, окрім підакцизних. Участь виробників у програмі добровільна, тому кешбек надаватиметься не на всі товари, а на ті, які виробники подадуть для участі.
«Цей крок сприятиме детінізації економіки, адже долучитися до програми зможуть лише ті мережі, які працюють легально і сплачують податки. В програмі можуть брати участь торгові мережі та магазини, в тому числі онлайн-магазини, які є на загальній системі оподаткування і приймають платіжні картки для розрахунків. Також продавцю потрібно налаштувати РРО, аби фіскальний чек містив штрих-код товару», — зазначила заступниця міністра економіки України Надія Бігун.

Виробникам, щоб стати учасниками програми «Національний кешбек», необхідно:

1) увійти на портал diia.gov.ua, перейти в меню «Бізнес — Підприємництво» та вибрати послугу «Перелік виробників та товарів українського походження»;
2) авторизуватися за допомогою електронного підпису;
3) ознайомитися з умовами програми;
4) підвантажити файл із переліком товарів та інформацією про кожну позицію з повною та короткою назвою, брендовою назвою та EAN (унікальний штрихкод товарів українського виробництва, який присвоюється кожному товару для ідентифікації);
5) підписати заяву електронним підписом.
Для торгових мереж реєстрація в програмі стартує з 28 серпня.

Продавцям, щоб стати учасниками програми «Національний кешбек», необхідно:

  1. увійти на портал diia.gov.ua, зайти в розділ «Бізнес — Підприємництво» та вибрати «Перелік продавців»;
  2. заповнити форму та зазначити дані про підприємство;
  3. додати до заявки перелік комбінацій фіскального номера РРО із переліком комбінацій MerchantID+TerminalID, перелік адрес, де продається товар, зазначити банк обслуговування, бренд і сайт компанії;
  4. перевірити заяву та підписати її електронним підписом.

Про програму

«Національний кешбек» стартує з 2 вересня та надаватиметься в разі оплати платіжною карткою (зарплатною, пенсійною, кредитною тощо) товарів українського виробництва, окрім підакцизних. Максимальний кешбек — 3 тис. грн на місяць. Ці кошти можна буде витратити на оплату послуг (комуналка, медичні послуги, спорт, кіно тощо). Також можна буде задонатити на ЗСУ або купити військові облігації.

Читайте також: Гроші зняли, але кешбек не нарахували: що робити

Заступниця голови правління Глобус Банку Анна Довгальська вважає, що до кінця 2024 року до державної програми «Національний кешбек» може долучитися ⅔ комерційних банків, щонайменше 50% виробників товарів широкого вжитку, до ⅔ великих ритейлерів (мереж супермаркетів, великих спеціалізованих магазинів тощо), а також принаймні ⅓ користувачів банківських карток.
До речі, портал Finance.ua давно аналізує пропозиції щодо карток в Україні. Щоб допомогти вам з вибором картки онлайн, у нас на сайті працює спеціальний сервіс. З його допомогою можна швидко і комфортно вибрати для себе картку з кешбеком.

Банківські картки з кешбеком

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас