На що звернути увагу при відкритті депозиту: 5 порад — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
ПРОМО

На що звернути увагу при відкритті депозиту: 5 порад

Кредит&Депозит
57
При ухваленні рішення про розміщення коштів на банківському депозиті, Дмитро Замотаєв, директор департаменту роздрібного бізнесу Глобус банку, радить громадянам дотримуватися 5 основних порад.
  • За наявності «вільних» коштів та стабільного доходу, звертати увагу на більш тривалі в часі вклади (від 1 року до 2,5 років), адже саме такі депозити можуть дати найбільшу дохідність — максимальні ставки за вкладами від 1 року складають понад 13%.
  • Якщо є сумніви, чи знадобляться у найближчій перспективі кошти та в якій кількості, то можна відкрити відразу два вклади: довгостроковий та ультракороткий (від 3 міс.) або обрати депозитну програму, що дає змогу дострокового розірвання угоди з мінімальними втратами нарахованих відсотків.
  • На тлі відносно однакових ставок банки пропонують різноманітні бонуси, що вирізняє ту чи іншу депозитну програму від інших. Саме тому клієнт може обрати, наприклад, депозит, що «на старті» гарантує вкладнику додатковий 1% доходу або ж можливість поповнення вкладу чи дострокового зняття коштів з мінімальними відсотковими втратами.
  • Поцікавитися розміром ставки з урахуванням податків (фактична ставка знизитися до 3 в.п.) та банківських комісій за відкриття та обслуговування вкладу.5) Для отримання більш відчутного прибутку оптимальний розмір вкладу може скласти від 50 тис. грн.
«У найближчій перспективі гривневі депозити залишатимуться найбільш зручним, зрозумілим і простим способом отримання пасивного прибутку. Тим більше зараз, адже, наприклад, у банківському застосунку відкриття вкладу займає лічені хвилини. А розмір чистого доходу в рази вищий за доларові чи єврові вклади. Головні питання, що можуть стримувати потенційних клієнтів, — це економічна ситуація в країні (стабільність гривні, рівень інфляції тощо), перебіг війни та її наслідки», — підсумував Дмитро Замотаєв.
За матеріалами:
Глобус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас