МЗС закликало Захід купувати зброю в українських виробників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЗС закликало Захід купувати зброю в українських виробників

Казна та Політика
152
Найкращий спосіб наростити військову допомогу Силам оборони — купувати зброю для бійців в українських виробників. Для Заходу цей варіант буде найкращою інвестицією в безпеку.
Про це повідомляється в Twitter-акаунті голови Міністерства закордонних справ (МЗС) України Андрія Сибіги.
«Найкращий спосіб наростити військову допомогу Україні зараз — купувати зброю для наших воїнів в українських виробників. Наша оборонна промисловість розвивається швидким темпом і може виробляти значно більше за додаткових інвестицій. Це також швидше і дешевше для наших партнерів»,
заявив Сибіга.

За словами міністра, що кожен долар або ж валюта, яка була вкладена в нашу зброю, а також наших воїнів — є найкращою безпековою інвестицією в довгострокову євроатлантичну стабільність.
Він додав, що деякі з партнерів вже почали закуповувати озброєння в наших виробників, у зв’язку з чим він закликає їх збільшити інвестиції, а інших — наслідувати приклад.

Призначення

4 вересня колишній голова відомства Дмитро Кулеба подав до Ради заяву про свою відставку з посади. На наступний день, 5 вересня, його звільнила Рада 240 голосами «за». Водночас парламент призначив Сибігу новим міністром закордонних справ.
6 вересня голова МЗС провів переговори з державним секретарем США Ентоні Блінкеном, а також з чеським, румунським, польським, молдовським та турецьким колегами.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас