Міноборони відсудило понад 93 мільйони в постачальника бензину для ЗСУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міноборони відсудило понад 93 мільйони в постачальника бензину для ЗСУ

Кримінал
194
Міноборони відсудило понад 93 мільйони в постачальника бензину для ЗСУ
Міноборони відсудило понад 93 мільйони в постачальника бензину для ЗСУ
Господарський суд міста Києва задовольнив позов Офісу Генерального прокурора та стягнув із комерційного товариства на користь Міноборони понад 93 млн гривень.
Про це повідомляє Офіс Генпрокурора.
Установлено, що в 2023 році між оборонним відомством і приватним товариством укладено два договори на постачання бензину для потреб Збройних Сил України. Договорами передбачалася сплата товариству податку на додану вартість.
Податковим законодавством передбачено, що пально-мастильні матеріали для забезпечення національної безпеки та оборони у період воєнного стану оподатковуються за нульовою ставкою такого податку. Тому ці кошти перераховано безпідставно.
У зв’язку із цим прокурором в інтересах держави в особі Міноборони пред’явлено до суду позовну заяву про стягнення з комерційного постачальника понад 93 млн гривень, сплачених як ПДВ за вказаними угодами, а також штрафних санкцій за користування ними.
За результатами розгляду суд погодився з доводами прокурора, дійшов висновку про безпідставність сплати цих коштів в умовах воєнного стану та наявність підстав для застосування до постачальника штрафу.
Дотепер суди задовольнили подібних позовів органів прокуратури на 673 млн гривень. У цьому році на користь Міноборони стягнуто та добровільно відшкодовано понад 135 млн гривень.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас