Китайський «Hyperloop» успішно пройшов черговий етап випробувань — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайський «Hyperloop» успішно пройшов черговий етап випробувань

Технології&Авто
320
Китайський «Hyperloop» успішно пройшов черговий етап випробувань
Китайський «Hyperloop» успішно пройшов черговий етап випробувань
Китай повідомив про чергове успішне випробування поїзда на магнітній подушці, аналога Hyperloop, який раніше планував збудувати Ілон Маск, але відклав проєкт надовго.
Про це повідомляє IFLScience.
Китайці планують запровадити технологію, яка дозволить їм подорожувати поїздом зі швидкістю 1000 кілометрів на годину. Попри те, що їх поїзд ще не досяг такої блискавичної швидкості, останні випробування показують, що здійснення мрії наближається.
Відповідно до звіту китайської державної медіамережі Xinhua, поїзд на магнітній подушці нещодавно завершив випробування на 2-кілометровому трубопроводі з низьким вакуумом у провінції Шаньсі на півночі Китаю. Випробування показало, що вдосконалена транспортна система може виконувати «керовану навігацію, стабільну підвіску та безпечну зупинку».
У останньому звіті не згадується, яка швидкість була розвинена поїздом, але зазначено, що будуть продовжені спроби досягти цілі у 1000 кілометрів на годину. З усім тим, попередні випробування показали, що транспортний засіб здатний розвивати швидкість у понад 623 кілометри на годину на повномасштабному випробувальному треку.
Розробку новаторської транспортної системи очолює Китайська аерокосмічна науково-промислова корпорація. Подібно до інших технології з магнітною подушкою, китайська система надшвидкісних поїздів використовує магнітну левітацію для усунення тертя між поїздом і коліями, що забезпечує більш плавну та швидку подорож. Труби з низьким вакуумом також зменшують опір повітря, дозволяючи поїздам рухатися швидше з меншою енергією шляхом мінімізації опору.
За матеріалами:
Мета
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас