Курс може зрости від найменшої причини: наскільки здорожчає долар цього тижня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курс може зрости від найменшої причини: наскільки здорожчає долар цього тижня

Валюта
653
Курс може зрости від найменшої причини: наскільки здорожчає долар цього тижня
Курс може зрости від найменшої причини: наскільки здорожчає долар цього тижня
На валютному ринку спостерігається стабільність курсу долара. Експерт прогнозує, що він може впасти у будь-якої миті від найменш впливових факторів.
Протягом поточного тижня курс американської валюти в середньому виросте до 41,70 гривень. Причинами здорожчання є здійснення виплат бюджетникам та дотацій Пенсійному фонду, як каже член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин, передає ТСН.
«Зараз у нас працює місія Міжнародного валютного фонду (МВФ), котра, за інсайдерською інформацією, вимагає помітно девальвувати гривню, аби арифметично збільшити розмір зарубіжної фінансової допомоги, яка надходить у валюті.
Мова йде про цифру, близьку до 50 грн/долар, причому найближчим часом. Очевидно, що цього не буде, хоча тиск чиниться жорсткий. Бо означатиме миттєве розбалансування всієї фінансової системи України, паніку на ринку тощо", — пояснює він.
У понеділок, 9 вересня, середній курс долара в українських банках становить 40,90 грн (купівля) та 41,40 (продаж). Готівковий курс — 41,30 (купівля) та 41,38 (продаж). Водночас офіційний курс Національного банку України становить 41,0168 грн.
До речі, слідкувати за актуальним курсом валют можна на Finance.ua. Заходьте, щоб завжди бути в курсі!

Дізнатися курс валют

За матеріалами:
Телеграф
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас