Кредити подорожчають через нові податки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кредити подорожчають через нові податки

Кредит&Депозит
105
Кредити подорожчають через нові податки
Кредити подорожчають через нові податки
Збільшення оподаткування банків, бізнесу та населення може погіршити ситуацію із кредитуванням.
Про це розповіли учасники круглого столу «Зима близько: чи готовий бізнес до енергетичних викликів та нової податкової реальності», проведеного «Фінансовим клубом».

Порівняти і взяти кредит 👛

«Особливо важко це дається банківській системі, яка другий рік поспіль буде сплачувати 50% податку. Це впливає і на бізнес, і на капітал, і на маржу, яку банки мають закладати у вартість кредитних ресурсів, — заявив начальник управління корпоративних продажів ОТП Банку Валерій Терно. — На наступний рік це вплине на настрої банків і їхніх акціонерів стосовно вартості коштів, і це може повпливати на вартість кредитних ресурсів».
Якщо реакцією бізнесу та населення на додаткове оподаткування стане перехід від безготівкових розрахунків до готівки, це зменшить ліквідність банків.
«Зменшення залишків на рахунках клієнтів і депозитного портфеля збільшує вартість подальшого фінансування. Ця непередбачуваність точно не сприятиме розвитку економіки нашої країни», — сказав директор департаменту організації продажів корпоративним клієнтам Таскомбанку Олег Федоренко.
Якщо економіка піде в кеш, це буде негативний сценарій.
«Населення буде знімати залишки і розраховуватися ними в магазинах, які ці кошти будуть в торбах тримати. Не буде ресурсів для фінансування, буде дефіцит, який приведе до збільшення вартості фінансування», — уточнив він.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас