Кількість споживчих кредитів в Україні залишається на рівні довоєнного періоду — економічний експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість споживчих кредитів в Україні залишається на рівні довоєнного періоду — економічний експерт

Кредит&Депозит
109
Кількість споживчих кредитів в Україні залишається на рівні довоєнного періоду — економічний експерт
Кількість споживчих кредитів в Україні залишається на рівні довоєнного періоду — економічний експерт, freepik.com
Попри війну, кількість споживчих кредитів в Україні майже не змінилася і залишається на рівні, що був до широкомасштабного вторгнення росії. Однак зараз банки неохоче кредитують бізнес.
Про це повідомив економічний експерт Олег Пендзин в коментарі УНН.
За його словами, наразі якщо береться кредит, то береться або в межах державної програми «Доступні кредити 5−7-9», або через програму «єОселя».
«Безпосередньо самих споживчих кредитів сьогодні береться не більше, ніж було раніше, — може, навіть менше трохи, так що з цієї точки зору — відсоткові ставки, які на сьогоднішній момент пропонуються банківськими структурами, вони надзвичайно великі», — зазначив Пендзин.
Він зазначив, є категорія людей, яка незмінно бере швидкі кредити в фінансових установах і, так би мовити, «не вилазить із боргової ями». Окрім того, за його словами, є ті, хто користується споживчими кредитами банків, регулярно їх погашає, балансує.
Цей сегмент, за даними Пендзина, у зв’язку з війною практично не змінився.
Кредитуванням також користуються фізичні особи — підприємці, які працюють в межах свого бізнесу.
Проте, на думку експерта, банківським структурам сьогодні вигідніше і безпечніше вкладати гроші в ОВДП, або в депозитні сертифікати НБУ.
«Сьогодні банківським структурам кредитувати бізнес не вигідно. І це є надзвичайно складна проблема, яка має бути вирішена на державному рівні, адже поки що, на сьогоднішній момент, банківські структури не зацікавлені фінансово кредитувати бізнес, це ризиковано, і це проблемно. Набагато простіше і легше брати ОВДП, які гарантуються державою, або депозитні сертифікати НБУ», — пояснив Пендзин.
До речі, портал Finance.ua проаналізував кредитні пропозиції. Тут ви можете взяти кредит онлайн на картку в Україні. Швидкий кредит на картку з поганою кредитною історією, без довідок, без дзвінків і без фото.

Кредит онлайн на картку💰

За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас