Італія розглядає можливість збільшення туристичного податку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Італія розглядає можливість збільшення туристичного податку

Світ
122
Італія розглядає можливість збільшення туристичного податку
Італія розглядає можливість збільшення туристичного податку
Уряд Італії вивчає можливість підвищення туристичних зборів у літній період через надто великий наплив туристів, пише Financial Times (FT).
Міністр туризму Даніела Сантанче заявила, що уряд обговорить цю ініціативу з представниками туристичної галузі у вересні, і тоді вже вирішить, чи варто підвищувати податки.
Італійські міста можуть стягувати податки за нічліг як із іноземних, так і з італійських гостей, і зараз сума платежу зазвичай становить від €1 до €5 з особи за ніч — залежно від кількості зірок готелю чи гостьового будинку, де зупинився турист.
За даними Банку Італії, у 2019 році місцева влада зібрала загалом €470 млн у вигляді туристичних податків. А 2023 року збори зросли приблизно до €775 млн, оскільки уряд країни дозволив найпопулярнішим туристичним напрямкам, таким як Рим, Мілан та Венеція, підвищити розмір туристичного збору до €10 за ніч.
Тепер же влада розмірковує над новим підвищенням туристичного податку. Так, максимальний розмір збору може бути підвищений до €5 на добу для номерів вартістю менше ніж €100, до €10 — для номерів вартістю від €100 до €400, до €15 платитимуть туристи в номерах за €400−750 за ніч та до €25 — за номери з цінником понад €750 за ніч.
До речі, Finance.ua пропонує оформити туристичне (медичне) страхування онлайн за вигідними цінами. Дія поліса поширюється на весь світ.

⚡ Оформити туристичне страхування на Finance.ua

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас