Ірландія планує переглянути підтримку біженців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ірландія планує переглянути підтримку біженців

455
Ірландія розглядає можливість скорочення держпідтримки біженців. Це стосується й українців, котрі прибули в країну після масштабного вторгнення рф.
Про це повідомляє The Guardian.
Як пише видання, посилаючись на прем'єр-міністра країни Саймона Харріса, таким чином керівництво країни хоче «привести систему у більшу відповідність з іншими європейськими країнами».
«Я, звичайно, маю намір побачити зміни в низці областей, які справді привносять те, чого, на мою думку, ірландцям не вистачає, а саме підхід, заснований на здоровому глузді», — сказав він.
Він зазначив, що потрібно звернути увагу на стабільність добробуту.
«Нам необхідно подивитися на внесок, який люди, які мають статус (біженця, — ред), повинні внести у забезпечення проживання. Нам потрібно стежити за тим, щоб усі на роботі працювали легально, щоби було більше перевірок на робочих місцях», — уточнив він.
Харріс, зокрема, сказав, що має бути послідовний підхід до людей, які приїхали з України, і що підтримка не повинна залежати від того, коли вони прибули.
За даними The Guardian, трохи більше 100 тисяч українців виїхали до Ірландії після російського вторгнення у лютому 2022 року.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас