Іноземні інвестори готові приватизувати два українські держбанки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іноземні інвестори готові приватизувати два українські держбанки

Фондовий ринок
1003
Іноземні інвестори готові приватизувати два українські держбанки
Іноземні інвестори готові приватизувати два українські держбанки
Іноземні інвестори висловили зацікавленість в приватизації двох українських державних банків — Укргазбанку та Сенс банку.
Про це розповів заступник міністра фінасів Юрій Драганчук у відповідь на запитання журналістів, передає Економічна правда.
«Держава має стратегію зменшення банківського сектору, присутності та своєї участі (в ньому. — Ред.). Але треба реально дивитись на речі. Ринок зараз такий, що ви самі розумієте, ПриватБанк — це той банк, в який готова вкладати гроші держава, і банк, який генерує мільярд доларів доходу державного бюджету», — сказав чиновник.

Читайте також: Коли та навіщо націоналізували банки в Україні

Він зазначив, що поки держава не готова продати цей банк., але не виключив цього в майбутньому.
«У нас є зацікавленість іноземних інвесторів в двох державних банках. Це Укргазбанк і Сенс Банк і ми активно готуємо їх до продажу. Ці сигнали ми отримали наприкінці минулого року, починаючи з осені», — розповів заступник міністра фінансів.
За словами Драганчука, незабаром Мінфін буде брати фінансових радників для цих банків.

Читайте також: Оподаткування банківських «надприбутків»: причини та можливі наслідки

Також паралельно з цим Мінфін зі Світовим банком напрацьовують зміни до законів про продаж цих банків, для того щоб зробити це якомога прозоріше і продати справді серйозному потенційному інвестору.
«Більше скажу, ці потенційні інвестори нас підганяють… Паралельно ці банки готуються всередині і я досить позитивно налаштований і хочеться в цьому році продати ці два банки. А той банк, який генерує найбільше доходів у цій державі, поки що неготовий до продажу», — резюмував Драганчук.
До речі, на депозиті можна заробляти більше, якщо скористатися програмою «Бонус до депозиту» від Finance.ua. Більше про програму і вигоди можна дізнатися за посиланням.

Отримати більше з депозиту 💰

За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас