Хто не може отримати доплату до пенсії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хто не може отримати доплату до пенсії

Особисті фінанси
304
Хто не може отримати доплату до пенсії
Хто не може отримати доплату до пенсії
Пенсійне забезпечення в Україні знаходиться на досить низькому рівні, тому питання доплат до пенсії завжди є актуальним. Особливо гостро брак коштів відчувається під час війни. Проте, хоч в Україні наразі ведуться активні бойові дії, пенсійні та соціальні виплати надходять на рахунки вчасно та в повному обсязі.
Про це сказано в статті Finance.ua Хто може отримати доплату до пенсії.
Отримання доплат до пенсії — приємний бонус для кожного пенсіонера, однак отримати їх можуть не всі.
Законодавство України передбачає обмеження для певних категорій громадян, які отримують пенсію. А саме втратити право на надбавку можуть:
  • пенсіонери, які працюють;
  • громадяни з високим рівнем доходу — понад 10 340 грн;
  • для пенсіонерів, які були зареєстровані як «фізична особа підприємець».
Також є певні обмеження доплат і для тих, хто отримує інші види соціальної допомоги.
Нагадаємо, станом на 1 липня 2024 року в Україні серед 10,3 млн пенсіонерів продовжували працювати 2,7 млн осіб. За даними ПФУ, середній розмір пенсій становив 5 816,62 гривень, у працюючих пенсіонерів — 6 216,20 гривень. З початку року середня виплата працюючим пенсіонерам зросла на 9,8% (на 555,15 грн).
Станом на 1 липня 2024 року пенсії понад 10 тисяч гривень отримували 1 281 468 українців. Це становить 12,5% від загальної кількості пенсіонерів (10 263 722 осіб). Більше половини українців одержують пенсії до 5 тисяч гривень.
Українці працездатного віку вже сьогодні задумуються, як подбати про те, щоб забезпечити собі спокійне фінансово стабільне життя, коли прийде час. Якщо звикли відкладати кошти, але хочете зберегти їх від знецінення, один зі способів це зробити — тримати їх у банку на депозиті. А якщо скористатися програмою «Бонус до депозиту» від Finance.ua, то можна отримати ще й додатковий бонус. Більше про програму і вигоди можна дізнатися за посиланням:

Отримати більше з депозиту

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас