Галущенко розповів, скільки ГВт генерації реально повернути в роботу до кінця року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Галущенко розповів, скільки ГВт генерації реально повернути в роботу до кінця року

Енергетика
342
Галущенко розповів, скільки ГВт генерації реально повернути в роботу до кінця року
Галущенко розповів, скільки ГВт генерації реально повернути в роботу до кінця року
Міністр енергетики Герман Галущенко прогнозує, що до кінця року Україна зможе повернути до роботи майже 3 ГВт генерації додатково до вже відновлених потужностей за умови фінансування.
Про це він сказав на брифінгу для партнерів України, повідомили Офіс президента та Міністерство енергетики.
«Міненерго збирає та постійно оновлює дані щодо потреб енергетичного сектору при підготовці до нового осінньо-зимового періоду. Адже з огляду на триваючі руйнування та постійні обстріли, потреби значні. Тож здійснюємо пріоритезацію потреб і, співпрацюючи з міжнародними партнерами, активно шукаємо фінансову підтримку, щоб якомога швидше додати потужності в енергосистему та гарантувати надійне енергопостачання ключових об’єктів. Ми дякуємо партнерам за відчутну допомогу українському енергосектору, яка надається у вигляді необхідного енергетичного обладнання, а також механізми Фонду підтримки енергетики України», — зазначив міністр енергетики.
У брифінгу взяли участь представники центральних органів влади, іноземних дипломатичних місій та міжнародних організацій, обласних військових адміністрацій та органів місцевого самоврядування.
При Міністерстві енергетики створено спеціальну технічну групу, яка співпрацює з енергокомпаніями та місцевими адміністраціями. Наразі розроблено опитувальник для регіонів щодо проєктів розподіленої генерації, які будуються або будуватимуться, з метою виявлення можливих проблем.
Уже є інформація від 18 регіонів, що дає змогу проводити аналіз наявних проєктів і формувати запити на потенційне обладнання.
Раніше повідомлялося про те, що 11 червня 2024 року під час виступу на церемонії відкриття конференції з відновлення в Берліні президент України Володимир Зеленський заявив про те, що Україна за допомогою партнерів має намір побудувати у 2024 році до 1 ГВт газової маневреної генерації та ще 4 ГВт у найближчі роки.
Крім того, Зеленський заявив, що внаслідок ударів російських ракет і дронів уже знищено 9 ГВт нашої потужності. При тому що пік споживання енергії в Україні минулої зими був 18 ГВт.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас