Google (Alphabet) інвестує $5 млрд у розробника безпілотних авто Waymo — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google (Alphabet) інвестує $5 млрд у розробника безпілотних авто Waymo

Технології&Авто
4803
Google (Alphabet) інвестує $5 млрд у розробника безпілотних авто Waymo
Google (Alphabet) інвестує $5 млрд у розробника безпілотних авто Waymo
Alphabet інвестує $5 млрд у свій підрозділ Waymo, який займається безпілотними авто.
«Це фінансування допоможе Waymo створити провідну у світі компанію з автономного водіння», — сказала Рут Порат, яка керує фінансовим відділом Alphabet. Вона відзначила Waymo як «важливий приклад» довгострокових інвестицій Alphabet.
Технологічний стартап Waymo має на меті змінити транспортну галузь за допомогою автономних авто. У 2016 році Waymo, що походить від проекту безпілотних автомобілів Google з 2009 року, став окремою компанією Alphabet. Компанія зосереджена на розробці технологій, щоб зробити дороги безпечнішими, а транспорт — доступнішим.
Беспілотні автомобілі Waymo використовують комбінацію датчиків, камер і передового програмного забезпечення для навігації та прийняття рішень у реальному часі. Вони пройшли мільйони миль на дорогах загального користування та в імітованих середовищах. Waymo One, служба замовлення поїздок компанії, працює в окремих містах, пропонуючи громадськості зазирнути в майбутнє транспорту.
Місія Waymo включає постійне вдосконалення технології автономного водіння з метою зменшення дорожньо-транспортних пригод і підвищення мобільності для всіх.
Підрозділ «Other Bets» Alphabet, до якого входить Waymo, повідомив про квартальний дохід у розмірі 365 мільйонів доларів проти 285 мільйонів доларів рік тому. Однак збитки зросли до $1,13 млрд з $813 млн за той же період.
Генеральний директор Сундар Пічаї заявив, що Waymo забезпечує 50 тис. оплачуваних поїздок щотижня, головним чином у Сан-Франциско та Фінікс, і на сьогодні здійснив 2 мільйони поїздок. У червні Waymo видалила список очікування та відкрила поїздки для всіх користувачів Сан-Франциско.
Стартап залучив 2,25 мільярда доларів у своєму першому раунді зовнішнього фінансування у 2020 році та ще 2,5 мільярда доларів у 2021 році за участю інвесторів, зокрема Andreessen Horowitz, AutoNation, Canada Pension Plan Investment Board і Fidelity Management & Research Company.
Збільшення інвестицій Alphabet у Waymo відбулося після того, як підрозділ General Motors з автономним транспортним засобом Cruise відклав виробництво Origin, безпілотного шатла для міст. Tesla також перенесла презентацію свого робототаксі CyberCab з серпня на жовтень.
«Alphabet виділив до Waymo до 5 мільярдів доларів, — підтвердила генеральний директор Waymo Текедра Мавакана. — Ми цінуємо їхню величезну довіру до нашої команди та прогрес, якого ми досягли в наших зусиллях з розробки технологій, продуктів і комерціалізації».
За матеріалами:
InVenture
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас