Енергетики заговорили про 10-годинний робочий день в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Енергетики заговорили про 10-годинний робочий день в Україні

Енергетика
661
Енергетики заговорили про 10-годинний робочий день в Україні
Енергетики заговорили про 10-годинний робочий день в Україні
В Україні треба ввести 10-годинний робочий день замість 8-годинного, щоб дві години українці працювали на відновлення ВПК та економіки країни. Так вважає експерт з енергетичних питань, капітан ЗСУ Андрій Гнатуш.
«Українцям необхідно максимально мобілізуватися. Зрозуміти, що війна їх торкається. А хто забув, той може в темряві посидіти, подивитись на чорні вулиці за вікном. Треба максимально долучатися до підняття обороноздатності країни. Я б взагалі на місці держави розглянув варіант переведення з 8-годинного робочого дня на 10-годинний. Дві години працюємо на відновлення економіки країни, на енергетичні потужності, на ВПК», — зазначив Гнатуш в ефірі Київ24.
Він підкреслив, що війна — це не лише справа воєнних, це справа кожного.
Коментуючи удари росіян по українській енергетиці, Гнатуш сказав, що рф наразі воює не просто за території України, а й за нашу енергетику.
«Так, енергетика наша пошматована. І так складаються обставини, що світ аплодує стоячи від того, що ми рвемо один одного на шмаття у секторі енергетики. рф як ті миші — плакали, але продовжували гризти кактус. росія й розпочинала цю агресію, цю криваву війну з ціллю того, щоб повернути нас в єдине енергетичне кільце з собою і з білоруссю. Тому що колись це була єдина система, яка дозволяла бути кіловату Радянського Союзу найдешевшим в світі. І воно було побудовано так, що в Закарпатті сонце заходить, а на Сахаліні — всходить. І ця перетікаємість працювала ефективно», — прокоментував експерт.

Читайте також: Автономне електроживлення: які є варіанти та який вибрати

Він зазначив, що коли України вийшла з цього кола і імплементувалася в європейську енергетичну систему, трапилась величезна дира в «кільці» рф.
«Тому за енергетику вони так само воюють. Ресурси, люди, енергетика і політичний вплив — ось для цього вони це все чинять, хоронять своїх людей, не рахуються з втратами і продовжуватимуть здійснювати оці терористичні обстріли критичної інфраструктури і мирного населення України», — сказав Гнатуш.
За матеріалами:
BusinessUa
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас