Чи зупиниться курс? Експерт розповів, чого чекати від долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи зупиниться курс? Експерт розповів, чого чекати від долара

Валюта
549
Чи зупиниться курс? Експерт розповів, чого чекати від долара
Чи зупиниться курс? Експерт розповів, чого чекати від долара
На поточному тижні курс долара в Україні, ймовірно, сягне 42 гривень. Експерти прогнозують подальше знецінення гривні й назвали причини такої поведінки.
Як каже член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин, передає ТСН, показники на валютному ринку найближчим часом будуть залежати від дій Нацбанку, а саме від рішення про подальшу монетарну політику.
За словами Пендзина, регулятор прийняв рішення про подальшу монетарну політику. Вона викладена щомісячному макроекономічному та монетарному огляду НБУ на липень поточного року. Однак він очікує, що курс долара зупиниться на теперішньому рівні.
«Регулятор визнає, що від квітня обсяги міжнародної фінансової допомоги очікувано знизилися, одночасно збільшився відплив капіталу з державного і приватного сектора через скорочення заборгованості за кредитами перед нерезидентами, також зріс попит з боку населення на готівкову валюту. У підсумку золотовалютні резерви зменшились, однак залишаються достатніми, це 39 млрд доларів.
Враховуючи надходження макрофінансової допомоги від ЄС та траншу від МВФ, резерви наразі відновляться до майже 40 млрд доларів. Інтервенції НБУ і надалі залишаються основним балансуючим механізмом на валютному ринку. Тобто, на мою думку, висновок із цього такий: на поточному тижні курс долара має зупинитись на нинішньому рівні", — каже експерт.
У четвер, 25 липня, середній курс долара в українських банках становить 41,20 грн (купівля) та 41,70 (продаж). Готівковий курс — 41,50 (купівля) та 41,62 (продаж). Водночас офіційний курс Національного банку України становить 41,21 грн.
Бажаєте знати що з курсом? Та чи буде долар дорожчати? Finance.ua запускає безкоштовну валютну розсилку для тих, хто слідкує за валютним ринком, та хоче розуміти й аналізувати пов’язані з валютним курсом події.

Підписатися на розсилку💸

За матеріалами:
Телеграф
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас