Cкільки водіїв комунального транспорту не вистачає в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Cкільки водіїв комунального транспорту не вистачає в Україні

Казна та Політика
202
Згідно з даними, зібраними Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури від обласних адміністрацій, в Україні потреба у водіях автобусів та електротранспорту (трамваї та тролейбуси) становить понад 6 тисяч осіб.
Про це в коментарі УНІАН повідомив заступник міністра Сергій Деркач.
«Загалом потреба по країні складає понад 6 тисяч водіїв. Працевлаштовані на внутрішньообласних автобусних маршрутах майже 15 тисяч водіїв. Йдеться про 9,5 тисяч маршрутів загального користування», — сказав Деркач.
За його словами, нестача водіїв автобусів відчувається у всіх регіонах. У середньому потреба складає 30%.
«Якщо говорити про топ-регіонів, де кількісно найбільше не вистачає водіїв автобусів, то йдеться про Київ та область — загалом це понад 1,5 тисячі працівників», — зазначив заступник міністра.
Також понад тисячу водіїв потребує Львівська область, у Хмельницькій області потрібно понад 550 водіїв, Житомирщині та Рівненщині не вистачає близько 450 водіїв кожній.

Дефіцит на ринку праці в Україні

Раніше видання The Washington Post писало, що на українських підприємствах катастрофічно не вистачає чоловіків. Підприємства в Україні відчайдушно намагаються заповнити численні вакансії, які утворилися внаслідок мобілізації чоловіків.
При цьому українські жінки отримують нові можливості для кар’єрного росту, керуючи машинами на фабриках, тракторами або працюючи охоронцями.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас