Чехія запропонувала альтернативних план поставок газу в Європу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чехія запропонувала альтернативних план поставок газу в Європу

Енергетика
169
Міністр промисловості і торгівлі Чехії Йозеф Сікела надіслав єврокомісару з енергетики Кадрі Сімсон лист про альтернативні поставки газу в Європу.
Міністр заявив, що Чехія готова забезпечити транзит газу через свою територію в разі припинення транзиту з росії через Україну, йдеться в повідомленні відомства.
Припинення поставок газу з рф насамперед торкнеться країн на схід від Чехії. Замістити доведеться близько 40−42 млн куб. м газу на добу, зазначив міністр.
Найбільш підходящою альтернативою пан Сікела назвав використання газу з країн Західної Європи, імпортованого переважно у вигляді СПГ, який можна було б транспортувати через Чехію. Він запевнив, що пропускна здатність газопроводів, що проходять через територію країни, «достатня для цієї мети».
«росія неодноразово демонструвала, що вона ненадійний торговельний партнер, готовий використовувати постачання енергоносіїв як зброю для підриву і дестабілізації нашого енергетичного ринку і всієї економіки… Ми домоглися істотного прогресу в скороченні імпорту російських енергоносіїв до Євросоюзу, проте ми маємо активізувати наші зусилля», — додав Йозеф Сікела.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас