Британія ввела санкції проти російського золотодобувного сектору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британія ввела санкції проти російського золотодобувного сектору

173
Британія ввела санкції проти російського золотодобувного сектору
Британія ввела санкції проти російського золотодобувного сектору
Міністерство закордонних справ Великої Британії оголосило нові санкцій проти 29 фізичних та юридичних осіб, які працюють у російському золотодобувному, нафтовому та стратегічному секторах та підтримують їх.
Про це повідомляє пресслужба МЗС Сполученого Королівства.
До санкційного списку потрапили, зокрема, найбільший російський золотопереробний завод, російські олігархи і бізнес, а також треті країни, які підживлюють доходи росії від війни.
«Ринки золота та нафти росії мають тісні зв’язки з Кремлем і є важливими джерелами доходу для його незаконного вторгнення в Україну. Золото є значним джерелом доходу для військових зусиль росії - одне з найвищих за вартістю після нафти та газу, яке принесло 12,6 мільярда фунтів стерлінгів російській економіці у 2021 році», — йдеться в повідомленні.
Під санкції потрапили мережа, що базується в Об'єднаних Арабських Еміратах, відповідальна за переведення в росію доходів від золота на суму понад $300 млн, — Paloma Precious DMCC, а також головна особа, що стоїть за компанією, Говард Джон Бейкер.
Також у новому списку два найбільших російських виробника золота — Nordgold (та дружина мільярдера Олексія Мордашова Марина, яка володіє 52% акцій) і Highland Gold та її власник Владислав Свіблов, власник групи компаній «Южуралзолото» Костянтин Струков, Уральська гірничо-металургійна компанія (УГМК), яка також виробляє кольорові метали та золото і вже перебуває під санкціями США.
Також під санкції потрапив найбільший російський афінажний завод «Красцветмет», Російський союз промисловців і підприємців (РСПП) та Російська національна перестрахувальна компанія (РНПК) та інші компанії.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас