Блекаут в Україні: квартири вище 9 поверху можуть залишитися без опалення, — експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Блекаут в Україні: квартири вище 9 поверху можуть залишитися без опалення, — експерт

Енергетика
771
Блекаут в Україні: квартири вище 9 поверху можуть залишитися без опалення, — експерт
Блекаут в Україні: квартири вище 9 поверху можуть залишитися без опалення, — експерт
Відключення електроенергії стане серйозною проблемою для опалення багатоповерхових будинків, і особливо для споживачів, чиї квартири розташовані вище 9 поверху.
Про це попередив голова ради Української асоціації відновлюваної енергетики Станіслав Ігнатьєв в ефірі телеканалу «Київ24».
Ігнатьєв пояснив, що опалення подаватиметься, але є два ключові питання: звідки генеруватиметься тепло і як його доставлятимуть на верхні поверхи багатоповерхівок. До 9 поверху тиску від теплових станцій, таких як Київська ТЕЦ-5, буде достатньо. Однак для поверхів вище 9 поверху можуть виникнути складнощі, зазначає експерт.

Читайте також: Автономне електроживлення: які є варіанти та який вибрати

На його думку, для забезпечення теплом верхніх поверхів будуть потрібні додаткові генератори для насосних груп. Це, зі свого боку, може призвести до паніки на ринку генераторів і паливно-мастильних матеріалів.
«Але я також думаю, що це призведе до паніки на ринку. На ринку черга за генераторами стоїть уже на рік вперед. По-друге, паніка може виникнути на паливно-мастильні матеріали, на АЗС. Оскільки ви розумієте, який обсяг пального необхідний для того, щоб забезпечити ці генератори і видачу електроенергії по домівках», — резюмував експерт.

Читайте також: Удари по енергосистемі: що може зробити Україна, щоб убезпечити себе від блекаутів

В «Укренерго» розповіли, що ситуація з енергетикою покращиться в серпні після того, як закінчиться плановий ремонт енергоблоків АЕС.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас