Бізнес отримує листи про перевірки від псевдоподатківців — що варто знати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бізнес отримує листи про перевірки від псевдоподатківців — що варто знати

Особисті фінанси
289
Бізнес отримує листи про перевірки від псевдоподатківців — що варто знати
Бізнес отримує листи про перевірки від псевдоподатківців — що варто знати
Платники податків, яких включили у план-графік здійснення документальних перевірок на 2024 рік, почали отримувати на електронну пошту повідомлення від псевдоподатківців. Експерти пояснили, як працює шахрайська схема та що слід робити.
Про це йдеться у повідомленні одного з управлінь Державної податкової служби.
Як зазначають у головному управлінні Державної податкової служби у Вінницькій області, почастішали випадки вчинення шахрайських дій невідомими нібито від імені структурних підрозділів ДПС. Метою шахраїв є заволодіння грошима підприємців.

Як працює шахрайська схема

Схема полягає у тому, що платникам податків, яких раніше включили у план-графік здійснення документальних перевірок платників податків на цей рік, надсилають на електронну пошту листи псевдоподатківці із пропозицією за гроші «вирішити питання» з перевірками.
Податківці закликали бізнес повідомляти про подібні випадки у правоохоронні органи, адже не мають відношення до подібних розсилок.
«Звертаємо увагу, що податківці не причетні до надсилання вказаних листів! Дії цих осіб є протиправними. Керівництво Головного управління ДПС у Вінницькій області закликає повідомляти про такі випадки правоохоронні органи. Будьте пильними та не дайте шахраям скористатися Вашою довірою», — наголосили в Податковій службі.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас