Банкір розповів, які депозити принесуть найбільший прибуток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкір розповів, які депозити принесуть найбільший прибуток

Кредит&Депозит
2672
Банкір розповів, які депозити принесуть найбільший прибуток
Банкір розповів, які депозити принесуть найбільший прибуток
У липні в секторі банківських депозитів не передбачається суттєвих змін. Протягом усього місяця зберігатиметься тенденція до зростання довгострокових вкладів.
Про це розповів банкір Дмитро Замотаєв у коментарі 24 Каналу.

Що чекає на депозитний ринок

Він наголосив, що саме довгострокові вкладення забезпечують клієнтам найбільшу дохідність. Йдеться про депозити терміном від 1 до 2,5 року.
«Водночас активним буде й інший тренд — поступове скорочення дохідності за ультракороткими вкладами, в різних фінустановах зниження ставок складає від 1 до 3 відсоткових пунктів. Майже щодня комбанки коригують ставки за такими вкладами. Наразі можемо говорити про те, що середні ставки за нетривалими вкладами — до 6 місяців не перевищують 12% річних», — сказав експерт.
Замотаєв уточнив, що частково збережеться стабільність за вкладами терміном від 9 до 12 місяців. Середні ставки за такими депозитами становитимуть приблизно 12−14% річних.
«Ситуація в сегменті депозитів залишається досить очікуваною і прогнозованою: ставки фактично завмерли на певний час. Однак ми припускаємо, що восени тренд до популяризації гривневих вкладів від 1 року і вище надере ще більших обертів», — прогнозує банкір.

Найвигідніші депозити

За словами банкіра, зниження «ваги» гривні відносно долара на 4% у квітні-травні майже не вплинуло на сегмент валютних вкладів. На початок липня середні ставки за депозитами в доларах залишилися майже незмінними на рівні 1,8% річних.
«Схожа картина і в сегменті вкладів у євро — тут ставки варіюються від 1,4% до 1,6% річних. Тобто розвиток вкладів в іноземній валюті перебуває в стані анабіозу: ставки залишаються майже без змін вже кілька місяців, а приріст нових вкладників з початку року не перевищує всього-на-всього 1%», — уточнив банкір.
За словами Замотаєва, чистий прибуток за гривневими вкладами залишиться без змін і становитиме приблизно 4−5%, що є досить привабливим для нових вкладників.
Нагадаємо, за словами Сергія Мамедова, Голови Правління Глобус Банку, у другому півріччі банки активно розвиватимуть депозитні програми з особливим акцентом на більш тривалі в часі вклади — від 1 року до 2,5 років. Саме за такими депозитами банки пропонують найбільші ставки дохідності, які сягають 15% річних.
До речі, на депозиті можна заробляти більше, якщо скористатися програмою «Бонус до депозиту» від Finance.ua. Більше про програму і вигоди можна дізнатися за посиланням.

Отримати більше з депозиту

За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас