Артур Муравицький: «Наша банківська система стане прикладом для всього світу» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
ПРОМО

Артур Муравицький: «Наша банківська система стане прикладом для всього світу»

Кредит&Депозит
85
Артур Муравицький: «Наша банківська система стане прикладом для всього світу»
10 квітня «Фінансовий клуб» провів круглий стіл на тему «Що чекає українців на ринку депозитів у 2024 році». Участь у заході взяв Артур Муравицький, Заступник Голови Правління Таскомбанку.
Артур Муравицький зазначив, що нульові ставки стали для багатьох нормою, адже банки, не маючи можливості кредитувати валютою, не відчувають потреби в валютних ресурсах. Таким чином, високих відсоткових ставок на валютні депозити цього року не очікується.
«Всі прекрасно знають, чому банки платять таку низьку ставку. Якщо банки не мають змоги кредитувати в валюті, валюта їм не потрібна фактично взагалі», — підкреслив Заступник Голови Правління Таскомбанку.
При цьому, низькі ставки не зупиняють зростання депозитів. За словами Артура Муравицького, у 2023 році портфелі майже всіх банків зросли на 16%, і цей тренд продовжиться й надалі.
«У 2024 році тренд на зростання депозитів в банках так чи інакше продовжиться», — додав Артур Муравицький.
Структурні зміни також помітні, зокрема, зменшення впливу міжнародних банківських груп. Однак, довіра вкладників до банківської системи зросла, що вражає іноземних експертів.
«Іноземні банки впали на 5,3 в.п. — до 16,4%. Це найнижча їхня частка з 2020 року. З часом вони будуть вивчати наш досвід, як так взагалі можливо, що банківська система не зупинялась ні на день, ні на секунду не зупинилася і продовжує зростати», — заявив Артур Муравицький.
Наголошуючи на зниженні облікової ставки НБУ, Артур Муравицький радить українцям не затягувати з рішенням щодо вкладання коштів.
«Я б радив не затягувати з прийняттям рішення і вкладати, якщо це невеликі суми — 100−200 тис. грн, на гривневі вклади та не хвилюватися, оскільки інфляція нижча за депозитні ставки», — підсумував Артур Муравицький.
За матеріалами:
Таскомбанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас