Активи на мільярд: в Україні через суд націоналізують майно двох російських олігархів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Активи на мільярд: в Україні через суд націоналізують майно двох російських олігархів

Казна та Політика
322
Міністерство юстиції України за матеріалами Офісу генерального прокурора подало до Вищого антикорупційного суду позов про застосування до двох російських олігархів та їхнього найближчого оточення санкцій у вигляді стягнення в дохід держави їхніх активів.
Про це повідомляє у Фейсбуці.
Позовом передбачена націоналізація майна вартістю понад 1 млрд грн, яке перебуває на території України.
Розслідування встановило, що наближені до керівництва держави-агресора власники найбільшого в рф гірничо-металургійного холдингу беруть участь в одержанні вигоди від уряду росії та підтримують його. Їхні підприємства ведуть бізнес у стратегічних для російської влади секторах економіки — видобувній галузі та сфері цифрових технологій.
Один із олігархів є власником російського видавничого дому «Комерсант». У публікаціях друкованих видань систематично здійснюється ідеологічна підтримка дій держави-агресора шляхом глорифікації президента РФ та військовослужбовців, які беруть участь у веденні військових дій в Україні, а також виправдовується та визнається правомірною збройна агресія проти України, захоплення її територій.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу (ст. 110−2 кримінального кодексу України) здійснюють слідчі Головного слідчого управління Служби безпеки України, за оперативного супроводження співробітників Департаменту захисту національної державності СБУ.
Як повідомляв Укрінформ, з початку війни у власність України перейшло 58 компаній, які належали підсанкційним особам. Власниками 13 з них були громадяни РФ.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас