53% фермерів хочуть отримати інвестиційні кредити на придбання землі — опитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

53% фермерів хочуть отримати інвестиційні кредити на придбання землі — опитування

209
53% фермерів хочуть отримати інвестиційні кредити на придбання землі — опитування
53% фермерів хочуть отримати інвестиційні кредити на придбання землі — опитування
Опитування понад 2 тисяч малих фермерів показує, що більша частина аграріїв планують розширити виробничі площі і залучити для цього інвестиції.
Про це повідомила член правління Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві Інесса Андрієтті на онлайн-воркшопі для банківських установ щодо нових інструментів фінансування малих та середніх агровиробників.
«56% агровиробників у 2024 році планують розширити виробництва, а 53% фермерів збираються отримати інвестиційні кредити на придбання землі. Ці дані дають розуміння, наскільки гарантії Фонду є затребуваними серед аграріїв сьогодні», — зазначила Інесса Андрієтті.
Голова правління Фонду Олег Приходько розповів про умови отримання гарантій агровиробниками і запропонував банкам долучатися до співпраці.
«Ми активно співпрацюємо з трьома банками та плануємо залучати нові фінансові установи. Це значно розширить можливості щодо кредитування якомога більшої кількості зацікавлених аграріїв», — зазначив Олег Приходько.
Державний секретар Міністерства аграрної політики та продовольства України Віктор Канцурак розповів, що внаслідок повномасштабної війни було знищено близько 30% усього потенціалу агросектору, майже 20% сільськогосподарських земель окуповано.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас