Ученые разработали жвачку, которая может нейтрализовать коронавирус — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ученые разработали жвачку, которая может нейтрализовать коронавирус

Технологии&Авто
417
З 1 лютого до 31 березня 2021 року гранична ціна газу для населення складе 6,99 грн за куб. м відповідно до розпорядження уряду. За оцінкою НАК «Нафтогаз України», це заощадить побутовим споживачам від 4 до 5 млрд грн на рахунках за газ.
Про це йдеться в повідомленні компанії.
Група Нафтогаз в особі оптового постачальника газу ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» готова забезпечити необхідний ресурс для газзбутових компаній для потреб населення за двома варіантами оплати.
  • Перший варіант передбачає поставки газу зі знижкою до ринкової ціни, за умови, якщо газзбут-контрагент забезпечить верифікацію клієнтської бази.
Газзбут має довести наявність серед своїх клієнтів побутових споживачів, а за підсумками кожного місяця — проінформувати Нафтогаз, які обсяги спрямовані безпосередньо на потреби населення. Обсяги фактичного споживання газу населенням будуть перевірятися.
Всі дані про споживачів будуть зібрані, згідно вимог чинного законодавства, і дозволять створити єдину державну базу даних. В майбутньому ця база даних дозволить державі виокремлювати категорії вразливих споживачів і надавати цільову грошову допомогу, а не вводити додаткове регулювання ринку.
  • Якщо газзбут не бажає підтверджувати поставки населенню, Нафтогаз Трейдинг пропонує другий варіант — купувати газ за ринковою ціною та з банківською гарантією оплати або за передоплатою.
За даними профільних джерел, середня ціна газу у січні коливається від 6830,9 до 7416,7 грн за 1000 куб. м (без ПДВ).
Також Нафтогаз планує застосовувати рахунки з договірним списанням як гарантію цільового використання коштів.
Якщо постачальник газу відмовиться постачати газ побутовим клієнтам за регульованою ціною, спрацює страховий механізм ринку — постачальник «останньої надії» (ПОН), яким є Газопостачальна компанія «Нафтогаз України». Відповідно до вимог законодавства, споживач може бути клієнтом ПОН до 60 днів. Протягом цього періоду споживач має знайти нового постачальника газу.

Кращі картки для оплати комуналки 💳

«Ми готові підтримати громадян України у складний для економіки період, пов’язаний з карантинними обмеженнями. Нафтогаз готовий надати ресурс всім газзбутовим організаціям на прозорих і зрозумілих умовах, а також як постачальник останньої надії „підхопити“ споживачів, яких підвів їхній постачальник. Але за час карантинних обмежень нам потрібно зробити правильні висновки з цієї кризи і навчитись працювати в ринку. Українці вже знають, що можуть отримати стабільну ціну за річним контрактом. Наприклад, понад 30 тис. наших абонентів обрали саме такий тарифний план і платять за газ по 4,73 грн, 5,24 грн або 6,45 грн за куб. м залежно від умов договору», — йдеться в повідомленні.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
По материалам:
Укрінформ
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас