В «желтую» зону вернулись две области — Минздрав — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В «желтую» зону вернулись две области — Минздрав

Казна и Политика
987
У 2020 році Державна екологічна інспекція (ДЕІ) провела 848 перевірок якості пального на АЗС. Це на 37% більше в порівнянні з 2019 роком. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив голова відомства Андрій Мальований.
Минулого року інспекторами прийнято 979 рішень про обмежувальні заходи стосовно продавців пального і нараховано майже 7,57 млн ​​грн адміністративно-господарських санкцій.
«Під час заходів контролю в понад 30% випадків встановлено ознаки фальсифікації документів, зокрема паспортів якості, на яких були відсутні печатки, підписи уповноважених осіб лабораторій, які повинні проводити експертизу; зазначення ​​органів з оцінки відповідності, які не наділені такими повноваженнями; найменування лабораторій, які не є акредитованими і уповноваженими проводити відповідні дослідження, тощо», — розповів Мальований.
Він також додав, що продавець зобов’язаний на вимогу покупця надавати копії всіх необхідних документів.
Відсутність даних або відмова показати паспорти якості свідчать про сумнівну якість продукції. В такому випадку громадяни мають право звернутися до ДЕІ, яка здійснить перевірку.
Нагадаємо, в 2021 році екологічна інспекція анонсувала проведення, серед іншого, лабораторних експертиз пального. Це передбачено в уже затвердженому секторальному плані ринкового нагляду.
По материалам:
УНН
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас