В Киеве задержали мошенника, который по схеме «ваш родственник в больнице» обманул пенсионеров на ₴100 тыс. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Киеве задержали мошенника, который по схеме «ваш родственник в больнице» обманул пенсионеров на ₴100 тыс.

Криминал
245
За 2020 рік ставки за депозитами знизилися майже вдвічі. Якщо на початку року індекс UIRD за депозитами на 12 місяців у гривні становив 15,18% річних, в доларах — 2,54%, а в євро — 1,09%, то наприкінці 2020-го — 8,63%, 1,21% і 0,56% відповідно.
Розраховувати на зміну тренду поки не доводиться: багато банків мають надлишкову ліквідність, тому додаткових ресурсів за високою ціною не потребують. Більш високу ставку за валютними вкладами можна отримати лише за довгими депозитами — на ринку вже пропонують вклади на три, п’ять і навіть десять років.
Ще одна категорія довгих вкладів — «дитячі» депозити, пояснив директор департаменту маркетингу Креді Агріколь Банку Дмитро Коваленко:
  • Це вклад, який розміщується на користь дитини її батьками (усиновлювачами) або опікунами (законними представниками), іншими фізичними особами (родичами, знайомими), а також неповнолітніми особами, які досягли 14 років, на своє ім’я.
  • Депозит оформляється на термін до моменту досягнення дитиною повноліття, але не менше ніж на рік і один день.
Основна відмінність вкладу «Дитячий” – це можливість дострокового розірвання договору. В такому випадку процентний дохід за вкладом виплачується за зниженою процентною ставкою.
Втім, прибутковість такого депозиту і так дуже низька (приклад, в Креді Агріколь Банку це 4,5% в гривні (ця ставка може не покрити навіть інфляцію) і всього 0,01% в доларах і євро. Аналогічний продукт є в ОТП Банку, але тільки в доларах і євро. Максимальний термін — 18 років.
Прибутковість «дитячого» депозиту в 0,01% перетворює його в «сейф» з обмеженим доступом.
До речі, якщо ви вважаєте, що відсотки за вкладами в Україні не такі великі, переходите за посиланням. Finance.ua допомагає заробляти більше на вкладах.

Отримати бонус до депозиту

По материалам:
internetua.com
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас