Определен самый важный банк мира — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Определен самый важный банк мира

Мир
1938
За результатами опитування уперше з 2014 року в Python негативна динаміка. Ще спостерігаємо тенденцію переходу з JavaScript на TypeScript, найбільш задоволені користувачі Elixir, і нарешті на карті з’явився Rust.
Комерційне використання. Насамперед привертає увагу зростання TypeScipt: схоже, він із часом стане основною мовою в екосистемі JavaScript. Цього року він уперше обійшов С++ за популярністю.
Уперше з 2012 року зросла частка C#. Використання Java продовжує зменшуватись, хоч і не так активно, як раніше. Загалом видно зменшення частки JVM: частка Kotlin стабільна (хоча він і поступився місцем Ruby), використання Scala відновилося після значного зниження у 2019-му і сьогодні, якщо порівнювати з 2018-м, навіть трохи зросло. Ще варто відмітити незначне зростання Dart.
Определен самый важный банк мира
Сфери використання. Цього року ми вперше попросили респондентів вказати сферу, у якій вони працюють. Результати досить цікаві.
Бачимо, що приблизно половина розробників — це бекенд (52%), далі сегменти вебфронтенду (19%) та мобільної розробки (її ще менше, ніж вебу — 8%), обробка масивів даних (туди належать і Big Data та машинне навчання) — 6%. Desktop-програмування ще існує та займає 4% обсягу, системне програмування — 3% (наразі невелика частка) і Full-Stack розробка — приблизно 1%.
Определен самый важный банк мира
Особисті вподобання. Як ми вже вказували, результати вибору програмістів не можна використовувати для прогнозування, але тут цікаво, що нарешті на карті з’явився Rust. Знову бачимо деякий спад інтересу до Python і тенденцію переходу з JavaScript на TypeScript.
Подивимося на «індекс вподобання» — це відносна кількість розробників на мові X, які для наступного проєкту у своїй сфері теж оберуть X.
Определен самый важный банк мира
Определен самый важный банк мира

Довідка Finance.ua:

  • Найбільш зручні для роботи і проживання ІТ-фахівців невеликі міста на заході України – наприклад, Івано-Франківськ, який очолив рейтинг. Але для побудови ІТ-кар’єри, схоже, все-таки потрібно жити у великих містах, а точніше – в Києві.
  • З 2016 кількість IT-фахівців, які не перебувають у відносинах, зменшилася майже на 20% і зараз становить 25% від загального числа інженерів. Поступово пару знаходять все більше фахівців – за 5 років цей показник піднявся з 70% до 75%.

Хочу отримати гроші до зарплати 💸

По материалам:
Лента.РУ
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас