Что произойдет с долларом в конце 2022 года: прогноз JPMorgan — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Что произойдет с долларом в конце 2022 года: прогноз JPMorgan

Валюта
21296
У 2019 році зроблено ще один крок для переходу України до вільного руху капіталу. Національний банк надав можливість іноземним компаніям відкривати рахунки в банках України.
Ця послуга стала доступна юридичним та фізичним особам-нерезидентам. До їх числа також відносяться іноземні інвестиційні фонди і компанії з управління активами, що діють від імені таких фондів.
Про всі деталі відкриття рахунків нерезидентам читайте в інтерв’ю із операційним директором “RwS bank” Вікторією Третяк.
Для чого відкривати рахунки нерезидентам в Україні?
Почну з того, що до 2019 року законодавство України давало можливість відкривати нерезидентам рахунки з метою здійснення інвестицій в Україну з обмеженими можливостями для ведення своєї господарської діяльності. Наразі, згідно Постанови НБУ, іноземні компанії можуть відкривати поточні рахунки в банках з метою здійснення підприємницької діяльності в України.
Крім того, з огляду на ускладнення і посилення правил відкриття рахунків в країнах СНД і Балтії в останні роки, привабливість українських банків суттєво зросла.
Особистий рахунок знадобиться нерезиденту при оформленні депозиту або для особистого використання під час перебування в країні. Наприклад, в тому випадку, якщо іноземець хоче купити нерухомість в Україні.
Доречі, останні декілька років спостерігався підвищений попит нерезидентів на валютні депозити. Тому, відкриття рахунку з метою зберігання капіталу набирає обертів. Не секрет, що ставки по депозитним вкладам в Україні більш привабливіші ніж закордоном.
Відкриття банківського рахунку юридичним особам в Україні також необхідно для отримання кредитів, розрахунків з контрагентами, виплат заробітної плати.
Які види рахунків доступні для відкриття іноземцям?
Відкриття того чи іншого рахунку залежить, в першу чергу, від того, для яких цілей іноземець його обирає.
Для примноження капіталу можна відкрити депозитний рахунок.
Крім того, нерезидент може відкрити інвестиційний рахунок для операцій, що стосуються здійснення інвестицій у Україну. Наприклад, для викупу частки статутного капіталу українського підприємства.
Які спрощення отримали іноземні компанії?
Окрім самої реалізації законодавчої можливості відкриття банківських рахунків, позитивними новаціями є:
- скасування подання клієнтами карток із зразками підписів – відтепер розпорядження рахунком здійснюється на підставі переліку осіб, які згідно із законодавством мають на це право, і що не вимагає нотаріального посвідчення;
- відкриття та розпорядження рахунком можливе уповноваженою особою за дорученням;
- зміна найменування юридичної особи не передбачає закриття діючих рахунків;
Скільки потрібно часу для відкриття рахунку?
Треба зазначити, що послуга для українських банків нова. І навіть, якщо вони заявляють про дану пропозицію, не всі реально готові співпрацювати із нерезидентами.
“RwS bank” в свою чергу готовий організувати супроводження відкриття рахунку “під ключ”. В тому числі організувати супровід та подачу документів до контролюючих органів для взяття компанії на облік. За наявності повного пакету документів, ми відкриваємо рахунок для нерезидента протягом 2 днів.
В якій валюті можна відкрити рахунок?
Відкриття рахунку може здійснюватися в національній валюті, доларах США, євро та російських рублях.
Також зазначу, що нерезиденти не обмежені в кількості відкритих банківських рахунків в одному або різних банках.
Чи можна іноземцям знімати в українських банкоматах готівку?
Нерезидент, який відкрив особистий рахунок в Україні, може користуватися всіма послугами банківської установи. У тому числі знімати готівку і розплачуватися нею в магазинах. Важливо пам’ятати, що в банкоматах готівка – гривня. Якщо нерезидент хочете зняти валюту, то це можна зробити у відділенні банку, в тій валюті, в якій кошти надходять на рахунок з-за кордону.
По материалам:
Banker.ua
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас