Китай оштрафовал техногигантов за нарушение антимонопольного законодательства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай оштрафовал техногигантов за нарушение антимонопольного законодательства

Фондовый рынок
307
Четвер буде одним з найактивніших днів цього тижня на валютному ринку. Причин дві:
1. Завершення звітного періоду у клієнтів. Компанії не залишають на останній робочий день свої основні операції по завершенню місяця, керуючись принципом «а раптом що» і тому проводять їх зазвичай раніше. Сьогодні вони завершать всі основні угоди, щоб завтра тільки вже «відпихтувати» свої операції за весь лютий. Це стосується як розрахунків у гривні, так і у валюті. Тому цього четверга ми очікуємо досить непогану статистику торгів в межах до $ 190 млн при здійсненні до 570−600 угод. Зростання активності клієнтів простимулює і спекулянтів, які продовжать спроби все ж «догнати» курс до 28 гривень за долар.
2. Відшкодування ПДВ експортерам. Держава поступово розраховується з експортерами по відшкодуванню ПДВ, але робить це «не поспішаючи» і в обмежених обсягах. Але кінець місяця для бізнесу настає вже завтра і Держказначейству за ці два дні треба повністю розрахуватися з боргами за цією статтею. Це означає, що найближчим часом на ринок вийде досить великий обсяг гривневих ресурсів, що посилить тиск на курс за рахунок того, що експортери скоротять обсяги продажу ними валютної виручки і витрачатимуть кошти, отримані у вигляді відшкодувань ПДВ. Це спровокує перекоси на міжбанку в частині попиту і пропозиції і буде грати на руку спекулянтам.
З боку поведінки Нацбанку ситуація особливо не зміниться. Регулятор постарається на міжбанк не виходити і інтервенцій не проводити, надаючи учасникам торгів самим знаходити компроміс по курсу.
Котирування міжбанку, за прогнозами, в четвер 25 лютого будуть у межах: долар — коридор 27,85−28,05 грн, євро — коридор 33,90−34,15 грн.
Курс долара на Міжбанку — графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США — 27,94 / 27,96
євро — 34,10 / 34,12
По материалам:
Mind
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас