В мире появится первый криптовалютный город, в котором будут отменены почти все налоги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В мире появится первый криптовалютный город, в котором будут отменены почти все налоги

Технологии&Авто
1158
Рада Національного банку України (НБУ) рекомендувала правлінню Нацбанку розглянути можливість перегляду умов і параметрів інструментарію довгострокового рефінансування НБУ через низьку мультиплікацію таких кредитів у кредити реального сектору.
Як зазначено в повідомленні на сайті НБУ за підсумками засідання ради, що відбулося 23 лютого, метою такого можливого перегляду є «підвищення ефективності функціонування інституту фінансового посередництва та розширення банківського кредитування економіки».
Окрім того, Рада рекомендувала правлінню НБУ «удосконалити порядок проведення на міжбанківському ринку операцій своп процентної ставки шляхом перегляду параметрів та умов проведення таких операцій з метою мінімізації ризиків».
Серед інших пропозицій — дослідження ефективності грошово-кредитної політики в Україні в режимі інфляційного таргетування та рівня «заякореності» інфляційних очікувань. За його підсумками рада очікує від Нацбанку пропозицій щодо вдосконалення підходів до реалізації грошово-кредитної політики в Україні.
Окрім того, Рада хоче почути від правління причини зниження ефективності фінансового посередництва, погіршення трансмісії облікової ставки на ринках держоблігацій і споживчого кредитування та «стрімкого підвищення дохідності державних облігацій» (ОВДП). Її також турбує посилення зовнішньої вразливості економіки через зростання валютної заборгованості суб’єктів економіки та підвищення фундаментального тиску на рівень нейтральної ставки за рахунок скорочення попиту на гроші та підвищення пропозиції глобальних заощаджень.
«Поінформувати Раду Національного банку про запровадження комплексу заходів, спрямованих на активізацію кредитування в Україні», — йдеться в повідомленні.
Серед інших рекомендацій Ради правлінню — посилити комунікації Нацбанку з обґрунтування допустимості виходу інфляції за межі цільового коридору 5%+/-1 п. п. з огляду на немонетарний характер проінфляційних чинників, а також дослідити точність прогнозних моделей НБУ банку порівняно з іншими центральними банками та поліпшити їх.
Окрім того, Рада НБУ зацікавилася можливими кліматичними змінами в Україні та світі і попросила правління проаналізувати можливість їх врахування для забезпечення сталого економічного розвитку України.
У частині рекомендацій уряду Рада НБУ пропонує запустити дорожню карту розвитку інституту первинних дилерів та маркет-мейкерів на ринку ОВДП, встановивши відповідні вимоги до підтримки ними ліквідності на вторинному ринку ОВДП.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
По материалам:
УНІАН
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас