НБУ назвал средний чек в магазинах и сети Интернет по платежным картам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ назвал средний чек в магазинах и сети Интернет по платежным картам

Личные финансы
647
Користувачка ОЛХ розмістила оголошення про продаж парфумерії. Як це нерідко буває з продавцями на цьому майданчику, побоюючись шахраїв і недобросовісних покупців, вона вимагала від клієнтів передоплату за свій товар.
Незабаром після цього з нею зв’язався «покупець», який висловив зацікавленість товаром і прислав посилання на «отримання грошей». Жінка, яка забула про те, що потрібно з обережністю ставитися до підозрілиї посилань, які пересилають через месенджери для оплати, ввела дані картки для зарахування передоплати на фішинговому сайті. Дивно, але в цей момент шахраї не списали з неї ніяких грошей.
Однак, незабаром після цього пролунав телефонний дзвінок і чоловік, який представився співробітником служби безпеки monobank, повідомив, що на її картковому рахунку помічена підозріла активність. Злякавшись, жінка втратила будь-яку пильність і геть забула про популярну у шахраїв схему «служба безпеки».
За словами «співробітника служби безпеки», в зв’язку підозрілою активністю картку клієнтки було заблоковано. Щоб зберегти кошти на рахунку і можливість користуватися грошима, невідомий запропонував перевипустити картку і перевести на неї гроші зі старої картки.
Оскільки сума на рахунку жінки була чималою, вона була готова на будь-які маніпуляції з її банківськими рахунками, щоб зберегти гроші. Слідуючи вказівкам «співробітника служби безпеки monobank», вона в телефонному режимі зробила переказ 94 тисяч гривень з «заблокованої» старої картки на продиктований їй номер «нової картки».
Виконавши цю операцію, жінка стала чекати, коли в її мобільному додатку з’явиться перевипущена картка зі старими грошима. Однак цього так і не сталося — маніпулюючи страхами жертви, шахраї змусили її відправити гроші на їхній рахунок в іншому банку.
За фактом цього злочину ведеться слідство. Суд уже надав правоохоронцям дозвіл на доступ до даних monobank, які дозволять з’ясувати, куди були відправлені крадені гроші і хто є власником рахунку.
По материалам:
Finance.ua
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас