Huawei представила гибридный планшет MateBook E — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Huawei представила гибридный планшет MateBook E

Технологии&Авто
333
В Євросоюзі з 1 березня діють нові правила маркування енергоефективності електропобутових приладів.
Необхідність нового маркування в Євросоюзі пояснили прицілом на майбутнє вдосконалення побутової техніки.
Справа в тому, що все більша кількість електроприладів, які надходять на ринок, отримують відповідно до колишньої шкалою енергоефективності рейтинги A +, A ++ або A +++. Інші букви алфавіту практично «забуті».
Нова шкала більш сувора, але проста і складається з букв від A до G. Причому спочатку далеко не всі товари зможуть отримати оцінку A. Представлена зараз на ринку енергоефективна техніка зазвичай буде маркуватися як категорії B, C або D.
На етикетках також додано ряд нових елементів, в тому числі QR-посилання на базу даних ЄС, яка дозволить знайти більш детальну інформацію про продукт.
Нові маркування спочатку будуть застосовуватися до чотирьох категорій товарів: холодильників і морозильників, посудомийних і пральних машин, телевізорів (і інших зовнішніх моніторів). Нові етикетки для лампочок і світильників із вбудованими джерелами світла з’являться 1 вересня 2021 року, а найближчими роками система пошириться і на інші прилади.
Крім того, з 1 березня набув чинності ряд правил екодизайну (також відомі як «право на ремонт»).
Вони стосуються вимог ремонтопридатності і необхідності для виробників тримати у наявності запчастини кілька років після того, як товар зникне з ринку.
Виробники або імпортери будуть зобов’язані надавати деякі основні деталі (двигуни і моторні щітки, насоси, амортизатори і пружини, промивні барабани тощо) професійним ремонтникам протягом як мінімум 7−10 років після продажу.
По материалам:
3dnews.ru
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас