Украинцам рассказали, чем обернется прекращение импорта электроэнергии из Беларуси — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Украинцам рассказали, чем обернется прекращение импорта электроэнергии из Беларуси

Энергетика
3067
Сьогодні, 3 березня, посли Євросоюзу окремим рішенням продовжили дію рішення про заморожування активів колишнього президента Віктора Януковича, яке ухвалювалося через розкрадання державних коштів. Також у цьому списку перебувають сім інших осіб з оточення експрезидента, повідомляє “Радіо Свобода”.
При цьому з санкційного списку викреслять колишнього прем’єр-міністра Сергія Арбузова і ексміністра освіти Дмитра Табачника.
Також ЄС ухвалив рішення продовжити санкції проти 177 осіб і 48 юросіб ще на пів року, яких ЄС вважає відповідальними за підрив територіальної цілісності України.
Ці обмеження передбачають заборону на отримання віз і заморожування активів. Їх ввели в 2014-му після окупації Криму і надалі посилювали.
Офіційно дію обох списків санкцій буде продовжено пізніше цього тижня – після оприлюднення в журналі ЄС.
Що стосується санкцій проти оточення Януковича, вони введені в кінці лютого 2014-го, при цьому в останні роки цей список поступово скорочувався.
Частина з включених до списку осіб оскаржували, а іноді і вигравали судові справи про санкції ЄС. Ці рішення викликали посилення вимог щодо скорочення або навіть скасування цього списку санкцій.
Навіть деякі дипломати в ЄС згадували про декілька “слабких справ”. Крім Арбузова і Табачника, обговорювалося зняття санкцій з сина Януковича – Олександра.
По материалам:
УНІАН
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас